Inspirerend Dushi Huis: Pipi Langkous was here

11 oktober 2018
Door: Lianne de Vries

’10 keer een gesprekje heeft geen zin. 300 keer wel. Je moet naast de kinderen gaan staan en er continu voor hen zijn.’ Aan het woord is Alex de Bokx, oprichter en eigenaar van Dushi Huis. Een opvangplek voor kinderen en jongeren tussen 4 en 18+ jaar die om wat voor reden dan ook niet thuis kunnen wonen. Na uit huis plaatsing, vaak meerdere instellingen en doorplaatsingen mogen ze in het Dushi Huis onvoorwaardelijk blijven en zijn ze altijd welkom.

Alex de Bokx laat met het Dushi Huis zien dat ‘one man can make a difference’. Vanaf nul, 15 jaar geleden begonnen met weekendopvang als pleegvader, heeft Alex een voorbeeld neergezet voor de toekomst van de pleegzorg. Zijn droom was: een ‘Pipi Langkous-huis’ voor pleegkinderen creëren. Waar het leven gevierd mag worden. Inmiddels wonen 52 kinderen in de Dushi Huizen. Brandpunt+ van KRO-NCRV maakte recent een mooie reportage over zijn levenswerk, missie en niet aflatende inzet en passie.

Dushi Huis (Den Haag) ken ik al een tijdje en sinds dit jaar werk ik met hen samen. Voor de Dushi Huis website, social media en allerhande teksten die geschreven moeten worden of puntjes op de i nodig hebben. Erg leuk om te doen en bijzonder inspirerend. 

Reacties zijn gesloten.