Dag 2017… Hallo 2018!

22 december 2017
Door: Lianne de Vries

Met River van Joni Mitchell op de playlist en repeat, kom ik in de stemming voor Kerstmis 2017. En realiseer ik me dat ik veel te weinig heb gepost, geblogd en geschreven over wat ik het afgelopen jaar heb gedaan. Ik werk dagelijks voor opdrachtgevers aan zichtbaarheid, goede content en branding. MevrouwdeVries vergeet ik aandacht te geven. Iets in de categorie van: ‘de kraan lekt bij de loodgieter’… Daarom maar een snelle terugblik op 2017.

Een greep uit de teksten waaraan ik met veel plezier heb gewerkt:

Webteksten nieuwe websites ATOP en CNSTRCT, partners in interieurinrichting en (ver)bouw voor de retail, leisure en kantoorbranche. Bekijk de ATOP-website en CNSTRCT-website


Webteksten nieuwe website Tender Services Group, specialist in hulp en advies bij aanbestedingen. Uiteraard SEO-proof. Ik interviewde ook een aantal TSG-opdrachtgevers (Personal Safety Solutions, AENC, Metafoor Onderwijs en Stam Deurwaarders) en schreef de teksten voor de Referenties op de website.

Reisartikelen, tips voor bestemmingen en travel hacks & cracks voor wereldwijde reiszoekmachine Skyscanner.nl Maandelijks verschenen zo’n 8 tot 10 eigen en vertaalde (uit Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans en zelfs Koreaans) artikelen van mijn hand. Een aantal:

Vakantie Azoren: eilandhoppen en tips wat te doen
Travel Trends 2018: bestemmingen waar straks iedereen over praat
Wat doen in Kaapstad en de beste tips voor de Garden Route
Droombestemming Mauritius: 14 niet te missen bezienswaardigheden
7 bijzondere pelgrimstochten en wandelroutes

Hierbij hoort ook SEO en beeldresearch plus het plaatsen van de artikelen in het Skyscanner CMS.


Teksten in de vorm van PR-Snacks voor the Dutch & German Connection, gebaseerd op teksten uit het Duits die ik bewerk voor de Nederlandse markt (Jawohl, das mache ich auch!). Onlangs maakte ik een leuk bericht over Contrastrijk Rügen: van badplaatsarchitectuur tot Prora.

Wekelijks blog voor Datumprikker.nl, de bekendste afsprakenplanner van Nederland. Lees alle leuke blogposts op Datumprikker


Print, print, print! Ook dat kwam voorbij. Voor de krant het Nederlands Cyber Collectief, collectief van bedrijven en organisaties dat mkb’ers in Nederland cyberveilig wil maken. Via collectiefpartner NN Sparklab, het innovatielab van Nationale-Nederlanden dat in de creatieve Caballerofabriek is gehuisvest. Ik verzorgde de interviews, schreef teksten en coördineerde de opmaak voor de 12 pagina’s tellende kersteditie.

Persnieuwsbrieven en persberichten voor toeristische opdrachtgevers via Travelproof.nl o.a. voor de Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways, CATA en het Tunesisch verkeersbureau. Check bericht JetAirways 9Waanzinnige markten in India dat onder andere werd opgepikt door Reishonger.nl


Facebookpagina voor VVV Gouda via Travelproof.nl Van contentkalender, content (posts) tot winacties en coördinatie plus persnieuwsbrieven over Gouda. Lees hier de nieuwsbrief over duurzaam en ambachtelijk Gouda


Zo, dat was 2017 in 350 woorden. Goh, best trots op mezelf. Op naar 2018. Met nog meer inspiratie, mooie woorden en veel nieuws in het verschiet!

Reacties zijn gesloten.