10 dingen die ik heb geleerd over content (marketing)

15 november 2013
Door: Lianne de Vries

Content marketing

Veel ‘food for the brain’, dinsdag 11 november, tijdens het congres Content Marketing & Webredactie van Entopic. Een snelle samenvatting in 10 key points:

  1. Contentmarketing? De creatie, publicatie en promotie van relevante (informatie) om specifieke marketingdoelstellingen te realiseren (definitie van de Content Club NL)
  2. If Content is King, then Conversation is Queen and Context is God (Marco Derksen, Marketing Facts)
  3. Vergeet B-to-B, B-to-C; het gaat om P-to-P, People to People, Person to Person. We vertellen elkaar wat goed is, wat we willen weten via onder meer social media.
  4. De verschuiving naar mobiel en sociale media om informatie te vinden en te delen groeit in snel tempo door.
  5. De verhalen rondom een merk, product worden ‘smaller & snackable’ (smakelijk woord), informatie moet snel verwerkt kunnen worden.
  6. Kopers zijn erg goed geworden in het beantwoorden van hun eigen vragen, 68% zoekt naar ervaringen van anderen via sociale media, de consument neemt de regie.
  7. Het gaat niet om logo’s, het gaat niet om je de specificaties van je product, het gaat om het verhaal dat je vertelt.
  8. It is so easy to connect: Just say HELLO! Off- en online. (CC Chapman)
  9. The new influencers zijn: wij zelf (Mark Schaefer).
  10. Naast open netwerken waarop iedereen alles ziet en deelt, ontstaan er steeds meer gesloten netwerken waar mensen in groepjes met elkaar chatten en delen wat ze leuk en goed vinden (Snapchat).

En niet te vergeten de mooiste ‘uitspraak’ (van Tolkien die ik al kende, waarmee ik me verwant voel) van CC Chapman tijdens zijn keynote: Not all those who wander are lost (gelukkig).

Foto: Unsplash / Daniel Robert Dinu

Reacties zijn gesloten.