HOME BLOG

More love in boardrooms – vrouwen aan de top

28 november 2013
Door: Lianne de Vries

Vorige week las ik dat het Europees parlement meer vrouwen in de top van ondernemingen wil. Beursgenoteerde ondernemingen zouden er voor moeten zorgen dat in 2020 40 procent van hun toezichthouders vrouw is. Nu is dat nog 17 procent. Een onderwerp waar al veel over gezegd en geschreven is. Het deed me grijpen naar mijn iPhone waarop ik vaak notities maak. Daarop staan nog aantekeningen van het International Women’s Day Dinner dat het Womens Business Initiative uit Den Haag ieder jaar organiseert. Selfmade topvrouw Marieke van Lier Lels (commissariaten van onder meer Reed Elsevier, KPN, Maersk, Getronics, USG People en Rabobank) sprak over vrouwen aan de top:

Marieke van Lier Lels zei het klip en klaar.  Het gaat om: ‘More love in boardrooms’ . Leadership is about L.O.V.E.

De topvrouw had nog enkele tips (steekwoorden uit mijn aantekeningen):

 • Volg je hart, je intuïtie, vertrouw op je binnenste gevoel
 • Zorg goed voor jezelf, zij zorgen niet voor jou.
 • Offer jezelf op.
 • Mensen maken het verschil.
 • Iedereen moet elkaar begrijpen. Weg met ego’s. LOVE.
 • Werk samen.
 • Vergeet alles wat in managementboeken staat. Volg het pad naar datgene wat jij wilt doen.

L.O.V.E. Ik zou het ook introduceren in de discussies over meer vrouwen aan de top. Die woorden maken het belangrijke onderwerp net ietwat meer sexy.

10 dingen die ik heb geleerd over content (marketing)

15 november 2013
Door: Lianne de Vries

People dancing content marketing
Veel ‘food for the brain’, dinsdag 11 november, tijdens het congres Content Marketing & Webredactie van Entopic. Een snelle samenvatting in 10 key points:

 1. Contentmarketing? De creatie, publicatie en promotie van relevante (informatie) om specifieke marketingdoelstellingen te realiseren (definitie van de Content Club NL)
 2. If Content is King, then Conversation is Queen and Context is God (Marco Derksen, Marketing Facts)
 3. Vergeet B-to-B, B-to-C; het gaat om P-to-P, People to People, Person to Person. We vertellen elkaar wat goed is, wat we willen weten via onder meer social media.
 4. De verschuiving naar mobiel en sociale media om informatie te vinden en te delen groeit in snel tempo door.
 5. De verhalen rondom een merk, product worden ‘smaller & snackable’ (smakelijk woord), informatie moet snel verwerkt kunnen worden.
 6. Kopers zijn erg goed geworden in het beantwoorden van hun eigen vragen, 68% zoekt naar ervaringen van anderen via sociale media, de consument neemt de regie.
 7. Het gaat niet om logo’s, het gaat niet om je de specificaties van je product, het gaat om het verhaal dat je vertelt.
 8. It is so easy to connect: Just say HELLO! Off- en online. (CC Chapman)
 9. The new influencers zijn: wij zelf (Mark Schaefer).
 10. Naast open netwerken waarop iedereen alles ziet en deelt, ontstaan er steeds meer gesloten netwerken waar mensen in groepjes met elkaar chatten en delen wat ze leuk en goed vinden (Snapchat).

En niet te vergeten de mooiste ‘uitspraak’ (van Tolkien die ik al kende,  waarmee ik me verwant voel) van CC Chapman tijdens zijn keynote: Not all those who wander are lost (gelukkig).

Foto: Unsplash / Daniel Robert Dinu

Happy swimming

5 augustus 2013
Door: Lianne de Vries
Met 30 graden C  op de thermometer kon ik nergens anders aan denken dan aan: water, water en nog eens water. Op zoek naar een idee voor een reisartikel voor opdrachtgever Skyscanner, was de link met zwembaden en zwemmen snel gelegd. Maar, dan wel graag chloorvrij zwemmen in de pure, natuur. Mijn speurtocht naar natuurzwembaden mondde uit in het artikel dat je hier leest. (Ocean To Sua, Isla de Upolu staat op de lijst van favorieten, maar voordat daar een duik genomen kan worden, moet MevrouwdeVries nog heel wat tekstjes produceren).

Vat

30 juli 2013
Door: Lianne de Vries

Can
Wat een weer weer. Eind deze week wordt het opnieuw zinderend, zwoel en zeer zomers. MevrouwdeVries werkt nog heel even door. Er zit nog van alles in het vat. Zoals het afronden van het nieuwe KOB-bulletin voor de KOB, de Kader- en Ondernemersopleiding voor de bouw. Druk bezig met teksten, infographics en het in gang zetten van de opmaak. Benieuwd wat het inhoudt? Kijk voor de vorige KOB nieuwsbrief hier

Summer Look

27 juni 2013
Door: Lianne de Vries

Nieuw maandthema op de website van Crystal Clear live: Summer Look. Als de zomer niet naar ons toekomt, dan creëren we het zinderende zomergevoel gewoon zelf. Tips, teksten, winacties by MevrouwdeVries.

Máxima’s roots

27 april 2013
Door: Lianne de Vries

Prinses Máxima, straks koningin. Foto: RVD/Erwin Olaf.

Na de troonswisseling op 30 april 2013 is het: koningin Máxima. Wie had dat gedacht? Een Nederlandse ‘koningin’ (slechts aanspreektitel) met roots in de geweldige Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Combinación buena. Nederland kan wel wat charme en passie van de Porteños (zoals de inwoners van Buenos Aires genoemd worden) gebruiken. Voor wie nooit in het Parijs van Zuid-Amerika is geweest, in december vorig jaar schreef ik een artikel voor Skyscanner.nl over deze bruisende, temperamentvolle stad. Een flitstour langs de tango, parillas, helados, cafés, Evita, design, creativiteit, cultuur, theater, de wijken Palermo Hollywood en Soho en Veranos de la Villa. Ik hoop van harte dat Máxima  ook als ‘koningin’ in haar geboortestad gewoon kan brunchen bij Olsen en stiekem met haar koning in een achteraf straatje de tango kan dansen als niemand het ziet. Lees het artikel hier

Koffie als inspiratiebron

2 april 2013
Door: Lianne de Vries

Iedere ochtend voordat ik begin met schrijven, staat er altijd eerst een koffiemoment op de agenda. Zonder dat geen rust, geen inspiratie, geen mooie woorden. Money can’t buy happiness, but it can buy coffee, which is pretty close

Nieuwe website Crystal Clear

5 november 2012
Door: Lianne de Vries

Het aller-, allerleukste voor en door vrouwen

Altijd op zoek naar verborgen vakantieplekken,  de leukste doe- en hebbedingen, de beste adresjes en beautytips? Je vindt ze nu op de nieuwe website van Crystal Clear.  Crystal Clear presenteert een totaal nieuw format met het aller-, allerleukste voor en door vrouwen. Vooral het ‘door vrouwen’ is leuk want op de site plaats je je eigen tips, creatieve ideeën, originele ontdekkingen en mooie spreuken. Leuk voor andere vrouwen, maar: je kunt er ook nog hele mooie prijzen mee winnen. Wie de meest gewaardeerde tip heeft, maakt bijvoorbeeld deze maand kans op een origineel weekend logeren in een boomtent op de Veluwe. Daarnaast zijn er winacties; een Chloë zonnebril, een Skins visagievoucher, het Home Made zomer kookboek van Yvette van Boven en een lang weekend boslucht happen in een chalet. Need I say more? Oh ja, alle Crystal Clear content op de site, ook bijna alle functionele teksten (menu-items, introteksten), zijn geschreven door……..MevrouwdeVries.  www.crystalclear.nl

Relaties

28 juli 2011
Door: Lianne de Vries

Antwoord op de vraag: ‘wie ben ik?’ kan heel goed gegeven worden door de mensen in je omgeving. 95 procent van wat anderen over je zeggen is waar. Althans, dat beweert relatiespecialist Fiona Brouwer. Zij richt zich op persoonlijkheidsontwikkeling voor individuen, paren, managers en topsporters. Daarbij staan relaties (in de breedste zin van het woord) centraal. En, Fiona kijkt niet zozeer naar je positieve eigenschappen maar juist naar de negatieve. Daar zitten de mogelijkheden tot ontwikkeling. ‘Ik ben een goede relatie’ is de titel van haar boek waarvoor MevrouwdeVries de redactie verzorgde.  Lees meer op de gloednieuwe site!

Droomplekken…

16 juni 2011
Door: Lianne de Vries

Wie heeft ze niet? Die plekken waar je altijd nog eens naar toe wilt. Of waar je altijd naar wilt terugkeren en nooit genoeg van krijgt. Voor mij zijn dat veel plekken in Spanje, New York, Argentinië en Antarctica. Nu is er een site die alleen maar over droomplekken gaat. Volgens de maker, Corno van den Berg, is Droomplekken.nl is een speurtocht naar de mooiste plekken ter wereld. ‘Een tocht van iemand die graag met kennis reist en ter plekke zijn kennis wil vergroten. Waarbij hij veel soortgelijke reizigers tegenkomt. De informatie op de site komt veelal uit eerste hand door een eigen reis, maar ook van talloze reizigers en toonaangevende websites’. Ik heb het ontstaan van de site van dichtbij meegemaakt , heb samen met Corno de School voor Journalistiek gedaan. Het resultaat mag er zijn. Direct bruikbare informatie, persoonlijke en toegankelijke content, veel en goed beeldmateriaal, andere-dan-standaard-tips en een handige webgids met leuke links. Droom eens weg op www.droomplekken.nl